Novosti

Izvođenje tesarskih radova, sve vrste jednostranih i dvostranih oplata, izrada drvenih krovišta i adaptacija postojećih, izrada sjenica, šalovanje zidova, parapeta, stropnih ploča, stupova, vertikalnih, kosih i horizontalnih serklaža.

Početna FASADE

HG_TOČNO VRIJEMEFASADERSKI RADOVI

IZVODIMO SVE VRSTE FASADERSKIH RADOVA!


Toplinske fasade, stiropolne fasade, kamene vune, obične fasade...

Završni sloj preporučujemo sep, akrilna žbuka, silikatna žbuka, silikonsko-silikatna žbuka.
Granulacija sepa VS4 i VS2, ribana VR2 i VR1
Granulacija akrilne i silkatne žbuke 1.0, 1.5, 1.8 i 2.5mm
Granulacija silikonsko-silikatne žbuke 1.0, 1.5, 1.8, i 2.0mm
Granulacija granolit žbuke 1.0, 1.5 i 2.0mm

Fasade  možemi izvesti u svim bojama i nijansama

 

TERMO FASADE

 

Predstavlja termoizolacijski sistem sa velikim prednostima: smanjuje troškove klimatiziranja objekta (grijanje - zimi, hlađenje - ljeti), smanjuje troškove gradnje, zbog male težine neznatno opterečuje objekat. Elementi od kojih se termo fasada sastoji su građevinsko ljepilo za stiropor, samogasivi stiropor (ili stirodur), mrežica, klinovi i završni sloj fasadnog morta, žbuke (različite granulacije, ovisno o željenom izgledu fasade) Postavlja se na sve podloge: ciglu, blok, beton, betonske blokove, itd.

Prije postavljanja prve ploče stiropora potrebno je pri dnu postaviti ugaonu lajsnu ili mrežicu. Ljepilo se na ploču nanosi duž ivica sa osloncima po sredini. Ploče stiropora se na zid postavljaju ljepljenjem, a zatim se učvrščuju prema šemi tiplanja i to minimum 6 tiplova/m² Na postavljene i pravilno pričvrščene ploče stiropora nanosi se prvi sloj ljepila.

Ovaj sloj se obavezno nanosi prije postavljanja mrežice. Mreža za armiranje, rabiciranje se postavlja vertikalno, i "utapa" se u prvi sloj ljepila i tako podlogu završnog sloja čini čvršćom i otpornijom. Preko mrežice se nanosi drugi sloj ljepila. Ovisno o završnoj obradi, za ravnu fasadu, obavezno se radi izravnavanje. Nakon nanošenja i sušenja ljepila, nanosi ze završni sloj u granulaciji i boji fasade po izboru investitora.

  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zašto trebamo toplinsku zaštitu?

 

 Visoki troškovi grijanja i naša svijest, da s manjim utroškom energenata postepeno težimo prema manjem onečišćenju i očuvanju prirodnog okoliša, vode nas prema upotrebi različitih sustava toplinske izolacije objekata. Toplinsku zaštitu objekata čine zaštita vanjskih površina – fasade, poda, krova, prozorskih i vratnih otvora…
Toplinska zaštita fasade je s obzirom na veličinu površine jedan od najvažnijih elemenata toplinske zaštite objekata. Takav pristup podupire i država, kad određuje tehničke zahtjeve glede toplinske zaštite objekata.

Među različitim sustavima toplinske zaštite fasade najčešći tip je - kontaktna fasada, na vanjskoj strani zida objekta.

 

Koji radovi moraju biti završeni prije ugradnje fasade?

 

Na objektu moraju biti završeni svi krovopokrivački i limarski radovi, uključujući okapnice i druge obrube, žlijebove i odvodne cijevi
moraju biti ugrađeni prozori i vrata.
Preporučamo da su izvedeni radovi na žbukanju unutrašnjih zidova i ugradnji cementnih estriha na podovima;
Sve instalacije moraju biti montirane elektro ormarići, priključni telefonski ormarići, interfon, kabelska televizija i elementi za priključke rasvjetnih tijela 

Ugradnja prozorskih klupčica može se izvesti prilikom same ugradnje fasade..

  

 


 

Termoizolirajući ili termoizolirani panel se koristi za pokrove objekata koji će se grijati ili hladiti, ovisno namjeni objekta. Nudi se u tri glavne varijante koje se odnose na vrstu ispune panela tj. paneli sa ispunom od poliuretana, paneli sa ispunom od stiropora i paneli sa ispunom od kamene vune. Najraširenija vrsta, a po nama ujedno i najkvalitetnija je upravo panel sa ispunom od poliuretana, koji se ugrađuje na većinu krovova objekata koji se trebaju grijati. Ova se vrsta pokrova (u malo izmjenjenom obliku) ugrađuje i na objekte specijalne namjene kao što su hladnjače za voće ili meso.

Lexan se većinom koristi na krovovima sa zakrivljenom krovnom površinom te pored toga na objektima gdje je investitoru važno imati izvor prirodnog svijetla. Pored toga se lexan može ugraditi u kombinaciji sa drugim krovnim pokrovima kao djelomični pokrov, npr. sa termizolirajućim panelom.

Rebrasti krovni lim ili valoviti krovni lim se uglavnom primjenjuje na nadstrešnicama, skladištima, objektima poluotvorenog tipa i objektima na kojima nema potrebe za toplinskom izolacijom.


        
Grijanje doma tijekom zimskih mjeseci u ukupnoj potrošnji energije u domaćinstvu iznosi čak 50 do 70%.

Većina stambenih objekata kod nas je izgrađena sa nedovoljnom toplinskom izolacijom što za sobom povlači veću potrebu za
zagrijavanjem odnosno rashlađivanjem unutarnjeg prostora. Treba imati na umu da stari materijali, kao staklena vuna, gube izolaciona svojstva. Kako bi izbjegli nepotrebne gubitke energije potrebno je kvalitetno izvesti fasadu sa stiroporom fasadom (s tim se sprječava pojava vlage, pljesni, gubitka energije... kod objekata koji nemaju kvalitetnu fasadu).


U konačnici uvećana cijena fasade sa boljom izolacijom cca oko 180 kn/m2 npr:sistem BAUMIT tijekom godina ugradnja stiropor fasade se višestruko isplati u odnosu koliko bi nas koštalo grijanje, hlađenje. Tijekom ljetnih mjeseci sa boljom fasadom možemo uzeti slabiji klima uređaj, jer ćemo manje morati rashlađivati prostor, te kako već znamo poznatu činjenicu da svako ulaganje prilikom izgradnje objekta je daleko jeftinije nego što bi nas koštala naknadna adaptacija.

Šta se postiže sa stiropor fasadom?
Stiropor fasada omogućuje uštedu do 40% - 60% u troškovima grijanja i smanjuje troškove gradnje zbog mogućnosti korištenja tanjih zidova i manjih grijaćih tijela.

Stiropor Fasade osiguravaju ugodne uvjete boravljenja u prostoru: zimi toplo, ljeti hladno.
Izvedba fasade je brza i osigurava dugi vijek fasade i jeftino održavanje.
U odnosu na druge toplinskoizolacijske sisteme,stiropor fasade su jedan od troškovno prihvatljivijih tipova toplinske zaštite objekata.

Stiropor Fasade npr "AUSTROTHERM"upotrebljavamo za toplinsku zaštitu objekata novogradnje te starijih zgrada kao i kod izgradnje većih stambenih cjelina.
Pored toplinske zaštite omogućuje nam izbor razlicitih završnih boja u razlicitim dekorativnih nijansama i detaljima, koji objektu daju konačni izgled.

To je najprimjereniji tip fasade za sanaciju starijih objekata koji nemaju toplinske zaštite. Kod takvih objekata Stiropor Fasade
zatvara toplinske mostove koji su najčešci uzrok nastajanju zidnih plijesni u boravišnim prostorima.


           


 

Halkić-Gradnja d.o.o.